Υλικά
1 κονσέρβα τόνου
1 φλιτζάνι φακές
2 φύλλα δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
1 μέτρια ντομάτα
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζάνι άνηθο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Στραγγίζουμε την κονσέρβα του τόνου από τα υγρά της και με ένα πηρούνι τον «σπάμε» σε κομμάτια. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τις φακές με τη δάφνη, το σκόρδο και λίγο αλάτι. Όταν είναι μαγειρευμένες τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε την ντομάτα και το ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια και τα προσθέτουμε στις φακές. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε και αυτόν. Ρίχνουμε τον τόνο και αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά πριν σερβίρουμε ώστε να ανακατευτούν καλά οι γεύσεις και τα αρώματα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr