Μια πρότυπη μονάδα εντατικής θεραπείας στην υπηρεσία των πολιτών

H εταιρία Draeger Hellas A.E. ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση εξοπλισμού και λογισμικού στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ).
Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη εγκατάσταση, τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε λογισμικό, για ένα στρατιωτικό νοσοκομείο και αποτελεί μια πρωτοβουλία του ΝΝΑ σε μια περίοδο όπου η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στον χώρο της υγείας. Η διεθνής εταιρεία – που δραστηριοποιείται στους τομείς της ιατρικής τεχνολογίας και της τεχνολογίας ασφαλείας – στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία του ΝΝΑ, αφού προχώρησε σε εγκατάσταση εξοπλισμού μονάδας εντατικής θεραπείας ΜΕΘ, καθώς και λειτουργικού λογισμικού.

Το εν λόγω λογισμικό (Crit.IS) είναι ένα σύστημα ολοκληρωμένης κλινικής τεκμηρίωσης και υποστήριξης, που διαχειρίζεται τις πολύπλοκες πληροφορίες που δίνει το περιβάλλον μιας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Το σύστημα είναι αναπτυγμένο σε διαδικτυακό περιβάλλον και είναι προσβάσιμο ανά πάσα στιγμή, από οποιοδήποτε σημείο εντός ή εκτός νοσοκομείου. Είναι ένα λειτουργικό σύστημα, το οποίο δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό αρχείο, που καλύπτει το σύνολο της διαμονής του ασθενή στη ΜΕΘ, ενώ δίνει και τη δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών με άλλα νοσοκομειακά συστήματα ιατρικής περίθαλψης. Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δημήτρη Γεωργόπουλου.

Το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ)
Το NΝΑ είναι το μεγαλύτερο Ναυτικό Νοσοκομείο. Θεμελιώθηκε το 1948, εγκαινιάστηκε, όμως, και λειτούργησε για πρώτη φορά το 1955. Ανακαινίσθηκε και επεκτάθηκε το 1995, ενώ από το 2002 τέθηκαν σε λειτουργία τα νέα χειρουργεία και έγινε η ανακαίνιση των νοσηλευτικών πτερύγων και κτιρίων. Το Νοσοκομείο, ξεκινώντας από τη δύναμη των 60 κλινών και μέσω διαδοχικών επεκτάσεων, επισκευών και διασκευών, που ακόμη συνεχίζονται, έφτασε στην σημερινή του μορφή, ένα σύγχρονο νοσηλευτικό ίδρυμα 304 κλινών.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr