Μην πετάτε το ζουμί από τα βρασμένα ρεβύθια!

Το ζουμί από τα βρασμένα ρεβίθια έχει τρομερή θρεπτική αξία και μπορεί να αντικαταστήσει το ασπράδι στην μαρέγκα!

Τα ρεβίθια και όλα τα όσπρια περιέχουν πολλά συστατικά που, όταν καταναλώνονται ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της ανάπτυξης διαφόρων χρόνιων ασθενειών.

Τα ρεβύθια είναι πλούσια σε

Πρωτεΐνη

Φολικό οξύ

Φυτικές ίνες (αδιάλυτες και διαλυτές)

Σίδερο

Φώσφορο

Πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα συμπεριλαμβανομένων των λινολεϊκών και ελαϊκών οξέων

Μην πετάτε το ζουμάκι τους
Αυτό το παχύρρευστο υγρό που δημιουργείτε κατά τον βρασμό των ρεβυθιών, περιέχει ένα μείγμα από άμυλο και ίχνη πρωτεΐνης, με γαλακτωματοποιητικές, δεσμευτικές και πυκνωτικές ιδιότητες.

Λειτουργεί ως άοσμο υποκατάστατο αυγού σε συνταγές:
1 κουταλιά της σούπας = 1 κρόκος αυγού

2 κουταλιές της σούπας = 1 ασπράδι αυγού

3 κουταλιές της σούπας = 1 ένα ολόκληρο αυγό

Μπορεί επίσης να χτυπηθεί για να αντικαταστήσει τα αυγά σε μαρέγκες ή μαγιονέζα.