Μίνι πένες με καλαμάρι, σκόρδο και θυμάρι

Υλικά
150 γρ. μίνι πένες (άβραστες)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί

2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη παρμεζάνα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
200 γρ. ροδέλες καλαμάρι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ελαφρώς αλατισμένο νερό μέχρι να βράσει. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψετε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε τα. Σε ένα μέτριο τηγάνι ρίχτε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεματίσει. Προσθέστε το σκόρδο, το καλαμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε 1 λεπτό, σβήστε με το κρασί, προσθέστε το θυμάρι και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτο και περιχύστε τα με τα καλαμάρια από πάνω. Αν θέλετε προσθέστε λίγη παρμεζάνα και φρέσκο θυμάρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr