Υλικά
2 φλιτζάνι δημητριακά ολικής άλεσης χονδροκοπανισμένα για να σπάσουν σε μικρά κομματάκια

2 μικρές μπανάνες
½ φλιτζάνι φουντούκια χονδροκοπανισμένα
200γρ κουβερτούρα
50γρ μαργαρίνη
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα δημητριακά, τα φουντούκια και τις μπανάνες πολτοποιημένες με το χέρι ή με ένα πιρούνι. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε μικρά μπαλάκια, σε μέγεθος ίσο με αυτό που θέλουμε να έχουν τα σοκολατάκια μας. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το γλάσο μας και αποσύρουμε από τη φωτιά. Παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι και το βουτάμε στο γλάσο ώστε να καλυφθεί όλο από σοκολάτα. Το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί για να στεγνώσει και να πήξει η σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε για όλα τα σοκολατάκια. Τα διατηρούμε εκτός ψυγείου για 3-4 ημέρες.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr