Ξέρετε ότι η ασφαλής και σωστή συντήρηση των τροφίμων βοηθάει όχι μόνο στο να μην αλλοιωθούν αλλά και να διατηρήσουν ένα σημαντικό ποσοστό των θρεπτικών τους συστατικών;
Γιαυτό είναι σημαντικό να ακολουθείτε ορισμένες βασικές αρχές σωστής και ασφαλούς αποθήκευσης των τροφίμων στο ψυγείο όπως οι παρακάτω:

 Κάθε κατηγορία τροφίμου χρειάζεται συγκεκριμένο χρόνο συντήρησης

 Όταν μαγειρευτεί το φαγητό αφήστε το να πάρει θερμοκρασία δωματίου και βάλτε το αμέσως στο ψυγείο, όχι όμως ζεστό

Μην ψύχετε – αποψύχετε και επαναψύχετε τρόφιμα, γιατί αυξάνεται της πιθανότητες να αναπτύξουν μικροοργανισμούς και να χαλάσουν

Μην τοποθετείται στο ψυγείο ωμά και μαγειρεμένα μαζί

Φυλάσσετε τα τρόφιμα σε αεροστεγείς – αδιαφανείς μεμβράνες, σακούλες, τάπερ

Το κρέας, το ψάρι, το κοτόπουλο δεν χάνουν τη θρεπτική τους αξία όταν καταψύχονται ή ψύχονται, ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά την χάνουν

Μην τεμαχίζετε και μετά φυλάτε τεμαχισμένα τα φρούτα και τα λαχανικά

Αν τα τεμαχίζεται να τα φυλάτε τυλιγμένα και προστατευμένα από το φως και τον αέρα

Διαβάζετε πάντα το χρόνο συντήρησης στη συσκευασία κάθε τροφίμου μετά το άνοιγμα του.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr