Μοσχαράκι με φασόλια και πιπεριές στην κατσαρόλα

Yλικά
1 κιλό μοσχάρι νουά
1 φλιτζάνι του τσαγιού και 2 κουταλιές της σούπας Χωριό ελαιόλαδο Βιολογικό
2 φλιτζάνια του τσαγιού φασόλια
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

χυμό από 2 μέτριες ντομάτες
2 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
1 κρασοπότηρο κρασί κόκκινο
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Eκτέλεση
Πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε νερό να μουσκέψουν για 10 ώρες. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε άφθονο νερό για 20 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδοΑφού πλύνουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για τουλάχιστον 12 ώρες. Αφού μουλιάσουν, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό και τα βράζουμε για 15 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το πολτοποιημένο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε το κρέας το οποίο έχουμε πλύνει, κόψει σε μικρά κομμάτια και στραγγίξει από τα υγρά. Ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί. Ξεκολλάμε τα κομματάκια κρέας που τυχόν κόλλησαν στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ της ντομάτας μαζί με 2 ποτήρια νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 40-45 λεπτά. Όταν το κρέας μισοψηθεί προσθέτουμε τα φασόλια. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε τα αλατοπίπερο. Ρίχνουμε ακόμα 6-7 ποτήρια νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 40-50 λεπτά ακόμα. Όταν είναι έτοιμο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την πάπρικα και το χυμό λεμονιού. Κουνάμε την κατσαρόλα για να πάει ο χυμός παντού και αφήνουμε να βράσει για ακόμα 5 λεπτά περίπου.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr