Μοσχάρι κοκκινιστό με πατάτες και μανιτάρια

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
300 γρ μανιτάρια λευκά κομμένα σε φετούλες
15 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κυβάκια

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε σε μικρές μπουκιές και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει καλά. Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τις μπουκιές του κρέατος. Τις γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να ροδίσουν ελαφρώς και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά και μετά προσθέτουμε το κρασί, τρίβοντας τον πυθμένα της κατσαρόλας για να ξεκολλήσουν κομματάκια από το κρέας που πιθανώς έχουν κολλήσει. Προσθέτουμε το ½ από τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και μπαχάρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας, προσθέτοντας και κατά περιόδους νερό, εφόσον χρειάζεται. (μπορείτε αν θέλετε να το μαγειρέψετε για 25 λεπτά στη χύτρα). Προσθέτετε και τις υπόλοιπες ντομάτες και τα μανιτάρια και σιγοβράζετε για ακόμη 10 λεπτά (ή 5 λεπτά στη χύτρα). Εντωμεταξύ, τοποθετείτε τα κυβάκια της πατάτας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί απλωμένες ώστε να μην ακουμπά η μία στην άλλη. Τις ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τις βάζουμε στο φούρνο για 10-15 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς ροδαλό χρώμα. Όταν το κρέας και οι πατάτες είναι έτοιμα, τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα πυρέξ και ανακατεύουμε. Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr