Υλικά
1 κιλό μοσχάρι (ελιά)
15-20 πολύ μικρά κολοκυθάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 φύλλα δάφνης
15 κόκκους μπαχάρι
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε πολύ λεπτά φετάκια
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά και να χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά ακόμη μαγείρεμα. Παίρνουμε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε και κάνουμε στο καθένα 2-3 χαρακιές με το μαχαίρι. Σε κάθε χαρακιά τοποθετούμε ένα φετάκι σκόρδου και το πιέζουμε καλά να μπει όσο γίνεται μέσα στο κολοκυθάκι.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι χονδροκομμένο. Το ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα κολοκυθάκια για να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη δάφνη, το μπαχάρι, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τη σάλτσα με τα κολοκυθάκια και τα κομμάτια από το μοσχάρι σε ένα πυρέξ, φροντίζοντας να βυθίσουμε το κρέας μέσα στα υγρά, γιατί αν είναι στην επιφάνεια θα το ξεράνει ο φούρνος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr