Υλικά
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 ½ φλιτζάνι βρώμη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 αυγό
¾ φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τον κιμά με όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, ώστε να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Ψήνουμε στο μπάρμπεκιου ή στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία έτσι ώστε να ροδίσουν γρήγορα απ’ έξω και να κρατήσουν μαλακά από μέσα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε πολτοποιημένα ή τριμμένα και άλλα λαχανικά στη ζύμη, όπως κολοκύθι ή καρότο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr