Μοσχαράκι γιαουρτλού

Μια διαιτητική συνταγή για τους λάτρεις του κόκκινο κρέατος. Συνδυάζει ποικιλία τροφίμων και θρεπτικών συστατικών και δίνει τη δυνατότητα για περισσότερη γεύση και υγιεινή διατροφή.

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σε μικρές μερίδες
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
2 φλιτζάνι ντομάτα πολτοποιημένη
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
Λίγη ρίγανη
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
4 κ.σ. δυόσμος
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί και ξεκολλάμε από την κατσαρόλα τα κομματάκια από το κρέας που έχουν τυχόν κολλήσει στον πυθμένα.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την πάπρικα και τη ρίγανη και περίπου 2 φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζουμε για 1½ με 2 ώρες έως ότου έχει μαλακώσει καλά το κρέας.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αναμιγνύουμε το γιαούρτι με το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Ομάδα neadiatrofis.gr