Μοσχαράκι στην κατσαρόλα με φασολάκια

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι (ελιά)
600γρ φασολάκια πράσινα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3 φλιτζάνια χυμό ντομάτας

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες, το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι χονδροκομμένο και το σκόρδο. Το ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε το μοσχάρι. Ροδίζουμε ελαφρώς το κρέας από όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει λίγο το κρέας προσθέτοντας και νερό αν χρειάζεται. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασολάκια και το μαϊντανό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να έχουν μαγειρευτεί τα φασολάκια.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr