Μοσχάρι λεμονάτο

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι (κόντρα) κομμένο σε μικρές μερίδες για κατσαρόλα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. χυμό από λεμόνι
5 κόκκους μπαχάρι
2 κλωναράκια λεμονοθύμαρο ή λουίζα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μοσχάρι. Το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να πάρει λίγο χρώμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το χυμό λεμόνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπαχάρι, το λεμονοθύμαρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε περίπου 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Ταιριάζει πολύ με πατάτες τηγανιτές ή φούρνου.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr