Μοσχάρι ριγανάτο

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι νουά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο
Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ρίγανη ξερή ή 3-4 κλωνάρια φρέσκια

Εκτέλεση
Πλένουμε το μοσχάρι, το κόβουμε σε μπουκίτσες και το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας ώστε να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού και τρίβουμε καλά τον πυθμένα της κατσαρόλας να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα κρέατος. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και περίπου 1 ½ λίτρο νερό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr