Μοσχαρίσιος κιμάς με λαχανικά

Ένα σύνηθες πρόβλημα για πολλούς γονείς αλλά και γενικότερα για ανθρώπους που δεν τρώνε λαχανικά είτε αυτοί είτε τα παιδιά τους, είναι το πώς θα μπορέσουν να εντάξουν αυτήν την τόσο σημαντική ομάδα τροφίμων στη διατροφή του.
Η συγκεκριμένη παραλλαγή κιμά είναι μια πιο υγιεινή εκδοχή του με αρκετά λαχανικά, ώστε να τα καμουφλάρουμε σε μια αγαπημένη γεύση και ένα αγαπημένο πιάτο, όπως τα μακαρόνια με τον κιμά.

Υλικά
500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (μπορείτε να ζητήσετε να αφαιρεθεί το περισσότερο λίπος από το μοσχάρι, προτού το κόψετε σε κιμά)
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 μεγάλο καρότο
1 μέτριο κολοκύθι
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 ½ φλιτζάνι ντομάτα πολτοποιημένη
10 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνη
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε σε αυτό το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και με ένα πιρούνι τον σπάμε σε όσο το δυνατό πιο μικρά κομματάκια, έτσι ώστε να γίνει καλύτερα η ανάμιξή του με τα υλικά.
Μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε και το καρότο και το κολοκύθι ψιλοκομμένα.
Τα αφήνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και μετά ρίχνουμε το κρασί.
 Όταν εξατμιστεί και το κρασί προσθέτουμε την ντομάτα, το μπαχάρι, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofi.gr