Υλικά
½ κιλό μανιτάρια porto bello
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1 μικρό καρότο
2 μέτριες πατάτες
1 μέτριο κολοκύθι
1 κόκκινη πιπεριά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μικρό κρεμμύδι ξερό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τα μανιτάρια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 για 5 λεπτά σε αντικολλητικό χαρτί. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μπορούμε να τις τσιμπάμε με το πιρούνι. Στη συνέχεια τις πολτοποιούμε με το πιρούνι και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Σε ένα μίξερ αλέθουμε πολύ λίγο τα μανιτάρια, ώστε να είναι μικρά κομμάτια όχι πολτός. Τα βάζουμε στο μπολ με τις πατάτες και προσθέτουμε την πιπεριά και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το καρότο και το κολοκύθι τριμμένα στον τρίφτη, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αναμιγνύουμε καλά με το χέρι μας. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και δοκιμάζουμε να δούμε αν πλάθονται σε μπιφτέκια. Αν είναι πολύ μαλακά προσθέτουμε λίγη ακόμη βρώμη. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr