Μια εξαιρετική συνταγή που θα μας βοηθήσει να μειώσουμε το κόκκινο κρέας στη διατροφή μας και να αυξήσουμε την ποσότητα των φυτικών ινών και των βιταμινών που θα πάρουμε από το εν λόγω μπιφτέκι.

Υλικά
Υλικά για τα μπιφτέκια:
½ κιλό κιμά από στήθος κοτόπουλου
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
½ κόκκινη πιπεριά
1 ½ κ. σ. Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
½ κ. γ. δυόσμο ξερό
½ κ. γ. βασιλικό ξερό
3 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι

Υλικά για τη σαλάτα:
½ λάχανο, ψιλοκομμένο
2 καρότα, τριμμένα
4 κ. σ. ελαιόλαδο
3 κ. σ. κόκκινο ξύδι
1 ½ κ. σ. μαύρη σταφίδα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα υλικά για τα μπιφτέκια εκτός από τον κιμά και την τριμμένη φρυγανιά. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον κιμά, τη φρυγανιά, τα υλικά από το μπλέντερ και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200˚C, χωρίζουμε τον κιμά σε 4 μπιφτέκια και ψήνουμε σε αντικολλητικό ταψί για 15 – 17 λεπτά. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά της σαλάτας. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε πιάτα και σερβίρουμε με τη σαλάτα. Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη.

Πηγή : benecol.gr