Υλικά
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο όσο γίνεται άπαχο
1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο
½ κιλό ψίχα από ψωμί (2-3 ημερών) μουλιασμένο στο νερό, στραγγισμένο και τριμμένο με το χέρι σε μικρά κομματάκια
1 αυγό
¾ φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι

Αλάτι, πιπέρι,
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
¾ φλιτζανιού νιφάδες βρώμης

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, ώστε να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Ψήνουμε στο μπάρμπεκιου ή στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία έτσι ώστε να ροδίσουν γρήγορα απ’ έξω και να κρατήσουν μαλακά από μέσα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε πολτοποιημένα ή τριμμένα και άλλα λαχανικά στη ζύμη, όπως κολοκύθι ή καρότο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr