Μπισκότα βρώμης : Ένα νόστιμο και θρεπτικό  σνακ

Τα σνακ αποτελούν ένα βασικό κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής. Καλύπτουν σημαντικές ανάγκες, όπως την ενέργεια που χρειαζόμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας, τη δημιουργία κορεσμού και φυσικά την απόλαυση και την ευχαρίστηση.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να είναι υγιεινά, να φτιάχνονται από καλές πρώτες ύλες και να περιέχουν θρεπτικά συστατικά. Προς την κατεύθυνση αυτή, μια θρεπτική επιλογή θα μπορούσαν να αποτελέσουν μπισκότα που έχουν ως βασικό τους συστατικό τη βρώμη και συνδυάζονται με αγνά υλικά, όπως οι σταφίδες, η κανέλα, το μήλο και οι ξηροί καρποί.

Τα μπισκότα με βρώμη μπορούν να καλύψουν σημαντικές ανάγκες μας μέσα στην ημέρα. Λόγω της βρώμης που περιέχουν, μας προμηθεύουν με ενέργεια για αρκετή ώρα, ενώ αποτελούν πηγή φυτικών ινών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος. Επίσης, εμπεριέχουν πρωτεΐνη (σε ποσοστό που φτάνει το 7.5 %), η οποία μας βοηθάει να χορταίνουμε καλύτερα.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι λόγω των νόστιμων και αγνών υλικών τους, όπως τα φρούτα, οι ξηροί καρποί και η κανέλα, τα μπισκότα βρώμης είναι και ένα γευστικότατο σνακ, το οποίο πέρα από τη θρέψη καλύπτει και την τέρψη, ικανοποιώντας την ανάγκη για μια γλυκιά αλλά υγιεινή επιλογή.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr