Υλικά
1 φλιτζάνι μαργαρίνη
2 κούπες νιφάδες βρώμης
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
¾ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού κανέλλα
1 φλιτζάνι σταφίδες
1 σφηνάκι κονιάκ
ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε ένα φλιτζάνι στο οποίο έχουμε προσθέσει το σφηνάκι του κονιάκ και το υπόλοιπο νερό χλιαρό. Αφήνουμε τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες τις οποίες έχουμε στραγγίξει καλά από τα υγρά. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Στη συνέχεια πλάθουμε στα χέρια μας μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά στις αντιστάσεις και προσέχουμε κάθε φορά να βάζουμε μόνο 1 ταψί. Γίνονται περίπου 35 κομμάτια.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr