Μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι, σόγια και ξύσμα λεμονιού

Δώστε γεύση και ανατολίτικη διάθεση στο πιάτο σας. Ένα πιάτο που θα σας δώσει πολύ καλής ποιότητας πρωτεΐνη και ελάχιστε θερμίδες.

Υλικά

4 μικρά μπουτάκια κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας σόγια σος
1/2 ποτήρι νερό
1 κ.γλ. μέλι
ξύσμα από ½ λεμόνι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση


Πλένετε τα π μπουτάκια του κοτόπουλου.
 Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύετε τη σόγια σος μαζί με το νερό και προσθέτετε το μέλι. Ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Στη συνέχεια ρίχνετε τα μπουτάκια στη σάλτσα και τα αφήνετε για μία ώρα να μαριναριστούν. Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ και βάζετε τα μπουτάκια στη σχάρα. πασπάλισέ τα με το ξύσμα λεμονιού και ψήστε τα για 35-40 λεπτά περίπου.
Συνοδεύετε με λίγο ρύζι μπασμάτι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr