Υλικά
4 μελιτζάνες
3 κολοκυθάκια
2 πατάτες
2 πράσινες πιπεριές
5 λευκά μανιτάρια
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό ώριμες ντομάτες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουταλιά ξύδι
ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
15 γαρίδες μετρίου μεγέθους

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε φέτες και τις αλατίζετε. Τις αφήνετε 30 λεπτά να ξεπικρίσουν και τις ξεπλένετε. Καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και σε φέτες τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Επίσης προσθέτετε και τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες. Αναμειγνύετε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτετε τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύετε. Βάζετε τα υλικά σε ταψί και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και 20΄πριν το τέλος το ξεσκεπάζετε προσθέτετε τις γαρίδες τις οποίες βυθίζετε ανάμεσα στα λαχανικά και κατεβάζετε τη θερμοκρασία.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr