Υλικά
4 μελιτζάνες
3 κολοκυθάκια
2 πατάτες
2 πράσινες πιπεριές
4 μανιτάρια πόρτο μπέλο
2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό ώριμες ντομάτες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε φέτες και τις αλατίζετε. Τις αφήνετε 30 λεπτά να ξεπικρίσουν και τις ξεπλένετε. Καθαρίζετε τα μανιτάρια από τα χώματα και τα κόβετε στα τέσσερα. Καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και σε φέτες τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες. Αναμειγνύετε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτετε τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύετε. Βάζετε τα υλικά σε ταψί και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο και 30΄πριν το τέλος το ξεσκεπάζετε και κατεβάζετε τη θερμοκρασία.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr