Το κρασί και γενικότερα τα αλκοολούχα (π.χ. μπίρα) αποτελούν έναν πολύ καλό τρόπο για να δώσετε γεύση χωρίς να επιβαρύνετε με περιττές θερμίδες το φαγητό.
Λόγω τις υψηλής θερμοκρασίας μαγειρέματος εξατμίζεται αλλά αφήνει τα γευστικά του ίχνη στο πιάτο σας.

Υλικά

2 μεγάλες μπριζόλες χοιρινές λαιμού
2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ρίγανη ξερή
1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ταψάκι αναμιγνύουμε καλά το κρασί, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, το δενδρολίβανο και τη ρίγανη.
Βυθίζουμε στο μίγμα αυτό τις μπριζόλες και προσθέτουμε τόσο νερό, όσο να φτάνει το υγρό ως την επάνω πλευρά του κρέατος.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν οι μπριζόλες.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr