Υλικά
20 μύδια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό λεμόνι

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα μύδια με σύρμα ώστε να φύγει η άμμος και τα στραγγίζουμε να φύγουν τα νερά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το σκόρδο. Αφήνουμε για ½ λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μύδια. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τα μύδια να ψηθούν για 3-4 λεπτά. Αν κάποιο μύδι δεν ανοίξει το αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι. Ανακατεύουμε 1 – 2 φορές και βλέπουμε ότι σχηματίζεται μια πυκνή λευκή σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr