Υλικά
1 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
300γρ ζάχαρη
3 αυγά
340 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
3 κουταλιές της σούπας κανέλλα
½ φλιτζάνι καρύδια χονδροσπασμένα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη (κρατάμε ½ φλιτζάνι ζάχαρη στην άκρη) και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα του μίγματος. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αναμιγνύουμε τα μήλα με της ζάχαρη που έχουμε κρατήσει και την κανέλλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μίγμα του κέικ τα μήλα και τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά. Τοποθετούμε χαρτάκια στις ειδικές θήκες για muffins και τα γεμίζουμε κατά τα 2/3 με το υλικό μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν καλά. Βγάζουμε από το φούρνο και αν θέλουμε όταν έχουν κρυώσει τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr