Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί και μουστάρδα

Μια συνταγή διαιτητική, χορταστική και νόστιμη. Με υψηλό περιεχόμενο σε πρωτεΐνη, σίδηρο, καλά λιπαρά οξέα. Ιδανική για δίαιτα και για νηστεία.

Υλικά
1 κιλό μύδια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τα μύδια και τα τρίβουμε με το συρματάκι για τα πιάτα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι πολτοποιημένα. Μόλις σοταριστούν ελαφρά ρίχνουμε και τα μύδια μαζί με το κρασί. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά και προσθέτουμε τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμη και αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε όσα μύδια δεν άνοιξαν και τα πετάμε και στα υπόλοιπα προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr