Μύθοι και αλήθειες σχετικά με το φιλτράρισμα του στιγμιαίου καφέ

Ο στιγμιαίος καφές αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα είδη καφέ.

Η παραγωγική του διαδικασία περιλαμβάνει πολλά στάδια, όπως τη συλλογή του καρπού του καφέ, το καθάρισμά του, το καβούρδισμα των κόκκων και το φιλτράρισμά τους. Ειδικά όσον αφορά το φιλτράρισμα του στιγμιαίου καφέ ας δούμε με περισσότερες λεπτομέρειες πώς αυτό γίνεται.

Ο στιγμιαίος καφές λοιπόν φιλτράρεται κατά την παραγωγική του διαδικασία και φτάνει στον καταναλωτή έτοιμος προς κατανάλωση. Αυτό γίνεται σε ειδικά σχεδιασμένα φίλτρα, όπου φτάνουν οι αλεσμένοι και καβουρδισμένοι κόκκοι καφέ, τα οποία και κρατούν το κατακάθι.

Το ένα φιλτράρισμα διαδέχεται το άλλο.

Αφού φιλτραριστούν πλήρως και απομακρυνθεί όλο το κατακάθι, ουσιαστικά φτάνει στην κούπα μας μόνο η «καρδιά» του καφέ, ένα 100% φυσικό προϊόν. Ο καβουρδισμένος και αλεσμένος καφές βράζεται σε νερό και εν συνεχεία αφυδατώνεται, για να προκύψει ένα τελικό προϊόν στιγμιαίου καφέ.

Η διαδικασία αυτή γίνεται ώστε να μπορεί να διαλυθεί εύκολα και ομοιόμορφα σε ζεστό ή κρύο νερό και να φτιάξει τον καφέ που όλοι αγαπάμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr