Να κάνω δίαιτα πριν ή μετά τις γιορτές ;

Ακολουθώντας ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, μία δίαιτα, το ζητούμενο δεν είναι απλά το να χάσουμε κιλά, αλλά αυτό να γίνει σωστά, χωρίς κινδύνους για την υγεία μας και με την προοπτική ενός όσο το δυνατό πιο μόνιμου αποτελέσματος.
Ένα πολύ συχνό λάθος που κάνουν πάρα πολλοί, είναι το να ακολουθούν πολύ εντατικά και αυστηρά προγράμματα διατροφής πριν τις γιορτές, να χάνουν κάποια γρήγορα και απότομα κιλά, αλλά η διατροφική τους απελευθέρωση κατά τις γιορτές να τους κοστίζει ακριβά, να ξαναπαίρνουν δηλαδή αυτά τα κιλά και με το παραπάνω.

Για το λόγο αυτό αποφύγετε γρήγορες και εξαντλητικές δίαιτες κοντά στις γιορτές. Η καταπόνηση του οργανισμού και ο αυστηρός περιορισμός, ρίχνει το μεταβολισμό σας και δημιουργεί συνθήκες εύκολης επαναπρόσληψης βάρους, σε πιθανή παρεκτροπή, που σίγουρα θα υπάρξει στις γιορτές.

Μπορείτε να βάλετε ένα καλό προγραμματισμό στα γεύματά σας, με πολλά γεύματα μέσα στην ημέρα, κυρίως γεύμα το μεσημέρι, ελαφρύ βραδινό και συστηματική γυμναστική για να χάσετε ένα με δύο κιλά, αλλά μην το παρακάνετε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr