Το νεκταρίνι είναι ένα καλοκαιρινό φρούτο, που «συγγενεύει» με το ροδάκινο, έχοντας παρόμοια γεύση αλλά και περιεκτικότητα σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Πρόκειται για ένα τρόφιμο που πέρα από το ξεχωριστό άρωμα και τη γλυκιά του γεύση, συμβάλλει στην καλύτερη ενυδάτωση του οργανισμού, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό.

Αναφορικά με τα μικροθρεπτικά του συστατικά, το νεκταρίνι περιέχει βιταμίνη Α, που συνδέεται στενά με την υγεία των ματιών και τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και βιταμίνες Ε και C, που ασκούν αντιοξειδωτική δράση, εξουδετερώνοντας τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες που «ευθύνονται» για τη δημιουργία οξειδωτικού στρες και την αύξηση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων.

Από την άλλη, είναι πηγή φυτικών ινών, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και καλίου, το οποίο συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Τέλος, τα νεκταρίνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτοχημικά συστατικά που έχει φανεί ότι ασκούν καρδιο-προστατευτική και αντικαρκινική δράση, ενώ αποδίδουν μόλις 60 θερμίδες ανά τεμάχιο, γεγονός που τα καθιστά ιδανικό σνακ για όσους προσέχουν το σωματικό τους βάρος.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr