Νηστίσιμη μακαρονάδα με λευκή σάλτσα, πιπεριές και μανιτάρια

Μια νηστίσιμη συνταγή αλλά αρκετή χορταστική λόγω της πρωτεΐνης που περιέχουν τα μανιτάρια και των λιπαρών της κρέμας και του ελαιολάδου.

Υλικά
500 γρ. μακαρόνια
1 φυτική κρέμα γάλακτος light
2 κουταλιές της σούπας Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο
200 γρ. μανιτάρια κομμένα (σε κονσέρβα)
2 μέτριες πιπεριές
200 γρ. καλαμπόκι (σε κονσέρβα)
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κύβο λαχανικών

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το καλαμπόκι και τα μανιτάρια, τα οποία προηγουμένως έχουμε στραγγίξει και στύψει με το χέρι για να φύγουν τα υγρά τους. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο και τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Μόλις σοταριστούν, ρίχνουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και τον κύβο λαχανικών. Συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα. Τέλος, ρίχνουμε το μίγμα στα μακαρόνια, τα οποία έχουμε προηγουμένως βράσει σε αλατισμένο νερό για 10 περίπου λεπτά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε, αν θέλουμε, Ποικιλία τριμμένων τυριών με Γραβιέρα ή Ώριμη Γραβιέρα τριμμένη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πηγή : minervahorio.gr