Νικήστε το αίσθημα πείνας

Η ικανοποιητική ρύθμιση του αισθήματος πείνας αποτελεί βασικό παράγοντα για τον καλύτερο έλεγχο της πρόσληψης τροφής και θερμίδων και κατ’ επέκταση την αποτελεσματική διαχείριση του σωματικού βάρους.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι περιοριστικού τύπου δίαιτες παρουσιάζουν χαμηλό βαθμό προσκόλλησης και δεν επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πώς μπορούμε, όμως, να πετύχουμε υψηλό αίσθημα κορεσμού και να ικανοποιήσουμε το αίσθημα πείνας, αποφεύγοντας το συνεχές «τσιμπολόγημα» κατά τη διάρκεια της μέρας;

Εκτός από την κατανάλωση οργανωμένων γευμάτων και την αποφυγή της πολύωρης νηστείας, η σύνθεση των γευμάτων και σνακ και το είδος των τροφίμων που αυτά περιλαμβάνουν, μπορούν να διαφοροποιήσουν σημαντικά το πόσο «χορτάτοι» θα αισθανθούμε και σε πόσο χρονικό διάστημα θα επανεμφανιστεί το αίσθημα πείνας.

Έτσι, είναι σημαντικό κάθε γεύμα ή ενδιάμεσο σνακ να περιέχει τρόφιμα που έχουν την ικανότητα να προκαλούν υψηλό αίσθημα κορεσμού. Σε αυτά, συγκαταλέγονται τα φρούτα, τα λαχανικά και τα προϊόντα δημητριακών ολικής άλεσης, καθώς διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Επομένως, φροντίστε να συνοδεύετε κάθε γεύμα σας με σαλάτα και επιλέξτε φρούτα και προϊόντα ολικής άλεσης ως ενδιάμεσα σνακ. Έτσι, μπορείτε να παρατείνετε το αίσθημα πληρότητας και να αποφύγετε την αναζήτηση φαγητού πριν από το επόμενο προγραμματισμένο γεύμα σας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr