Νικήστε τη χοληστερίνη … τώρα

Αν θέλετε να μειώσετε τη χοληστερίνη σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μειώσετε την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών.
Από το σύνολο των ημερήσιων προσλαμβανόμενων θερμίδων το συνολικό λίπος που καταναλώνουμε καθημερινά πρέπει να είναι κάτω από το 30% , εκ του οποίου κάτω από 10 % κορεσμένο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άτομα με υψηλή χοληστερίνη τα κορεσμένα λιπαρά θα πρέπει να περιορίζονται ακόμη περισσότερο, στο 7 % των συνολικών λιπαρών που προσλαμβάνει κάποιος ημερησίως.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιορίσετε τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε κορεσμένο λίπος όπως κόκκινα κρέατα (αρνί, χοιρινό, μοσχάρι), αλλαντικά (ιδιαιτέρως πιο λιπαρά όπως το πλήρες ζαμπόν, το μπέικον, το σαλάμι αέρος), παχιά τυριά (ιδιαιτέρως κίτρινα), βούτυρο, γαλακτοκομικά προϊόντα πλήρη λιπαρών και γλυκά με πολλά λιπαρά, κρέμες γάλακτος και βούτυρο.

Αντί όλων αυτών τρώτε 2 – 3 φορές την εβδομάδα κοτόπουλο και ψάρι, 2 με 3 φορές όσπρια και λαδερά, έχετε πάντα μία σαλάτα στο γεύμα σας, τουλάχιστον 2 φρούτα ημερησίως και ως σνακ επιλέγετε ανάλατους ξηρούς καρπούς, όπως τα καρύδια.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr