Υλικά
2 φλιτζάνια νιόκι
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
2 φλιτζάνια πολτό ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4-5 φύλλα βασιλικό
250 γρ τυρί τύπου μοτσαρέλα κομμένα σε κυβάκια
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα νιόκι για 3-4 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπωλ το οποίο βυθίζουμε μέσα σε παγάκια. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια πολτοποιημένα. Τα ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πολτό της ντομάτας και το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. ναμιγνύουμε τη σάλτσα με τα νιόκι και τα κυβάκια της μοτσαρέλας. Σερβίρουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr