Υλικά
2 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
¾ ποτηριού φρεσκοστυμμένο χυμό μανταρίνι
¼ ποτηριού κονιάκ
3 κουταλάκια ξύσμα μανταρίνι
3 κουταλάκια baking powder
1 κουταλάκι σόδα
Αλεύρι ολικής άλεσης, ώστε να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη.

Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Προσθέτουμε το κονιάκ και το ξύσμα μανταρινιού και τέλος το αλεύρι μαζί με το baking powder. Πλάθουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ½ ώρα. Στη συνέχεια ανοίγουμε μικρά φύλλα με τον πλάστη και κόβουμε τα μπισκότα μας με κουπάτ. Τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr