Νηστίσιμες μπάμιες στο φούρνο με πατάτες

Υλικά
1 κιλό μπάμιες
3 φλιτζάνια ντομάτα πολτοποιημένη
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι

2 μέτρια κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ με νερό. Καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις πλένουμε καλά. Τις στραγγίζουμε και μετά τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού. Τις αφήνουμε έτσι για 1 ώρα περίπου, φροντίζοντας ώστε να τις ανακατεύουμε τακτικά. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε από τα υγρά που έχουν βγάλει στο μπολ και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με τις πατάτες. Τις περιχύνουμε με τον πολτό της ντομάτας και με το κρεμμύδι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα φροντίζοντας να το ανακατέψουμε 1-2 φορές για να μην καούν οι μπάμιες και οι πατάτες. Αν θέλουμε στα τελευταία 5-10 λεπτά ψησίματος προσθέτουμε από πάνω τριμμένη φέτα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr