Νηστίσιμη πίτα με ροδάκινα, μήλα, σταφίδες και καρύδια

Ένα πολύ υγιεινό γλύκισμα για όσους νηστεύουν και όχι μόνο. Χωρίς λιπαρά, με εξαίρεση τα καλά λιπαρά του λαδιού και των καρυδιών, και αρκετές φυτικές ίνες.

Υλικά για τη ζύμη
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 ml λάδι
150 ml χλιαρό νερό
1 πρέζα αλάτι
3 κ. γλυκού ζάχαρη
1 κ.γ. baking powder
Υλικά για τη γέμιση
150 γρ. καστανή ζάχαρη
2 ώριμα ροδάκινα
2 μήλα κόκκινα
½ φλιτζάνι σταφίδες
½ φλιτζάνι χονδροσπασμένα καρύδια
2 κ. γλυκού κανέλα
1 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
3 κουτ. σούπας νιφάδες βρώμης

Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε καλά ώστε να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη. Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και ανοίγουμε ένα φύλλο το οποίο να επαρκεί για να καλύψει τον πυθμένα και τα πλαϊνά μιας φόρμας με αποσπώμενα πλαϊνά. Λαδώνουμε τη φόρμα και τοποθετούμε το φύλλο που ανοίξαμε. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης ώστε να τραβήξουν ένα μέρος από τα υγρά που βγαίνουν από τα φρούτα. Τοποθετούμε τη γέμιση στη φόρμα και απλώνουμε καλά. Ανοίγουμε και την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο και το τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση. Τρυπάμε το πάνω φύλλο σε διάφορα σημεία με ένα μαχαίρι (αν θέλουμε κάνουμε και κάποιο σχέδιο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε πάνω κάτω αντίσταση για 1 ώρα.

Επιστημονική Ομάδας neadiatrofis.gr