Υλικά
250 γρ. σπαγγέτι
200γρ γαρίδες καθαρισμένες μικρό μέγεθος (μπορεί να είναι κατεψυγμένες)
1 κ. σούπας ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
περίπου 15 ντοματίνια
1 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες, αφού τις έχουμε στραγγίξει καλά από τα υγρά τους και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε έως ότου εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr