Υλικά
1 μπαγκέτα
100γρ. καπνιστό σολομό
Λίγα φύλλα γαλλική σαλάτα
3 βολβούς από βρασμένα παντζάρια
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
½ φλιτζάνι ξύδι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες πάχους 1 εκατοστού, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Κόβουμε τα παντζάρια ροδέλες και τα ραντίζουμε με λίγο ξύδι. Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το ξύδι αλάτι και πιπέρι ώστε να φτιάξουμε μια απαλή σάλτσα. Παίρνουμε μία ψημένη φέτα από την μπαγκέτα, την αλείβουμε με τη σάλτσα του γιαουρτιού και από πάνω βάζουμε με τη σειρά ένα φύλλο (κομμένο κατάλληλα) από τη σαλάτα, 1 ροδέλα από το παντζάρι και 1 κομμάτι καπνιστό σολομό τυλιγμένο σε ροδελίτσα. Πασπαλίζουμε με άνηθο και είναι έτοιμο. Συνεχίζουμε και με τις υπόλοιπες φέτες μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr