Νόστιμα σπιτικά παξιμαδάκια για τον καφέ από βασιλόπιτα

Αν σας περίσσεψε βασιλόπιτα, αξιοποιείστε την ως παξιμαδάκι, που μπορείτε να τρώτε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εύκολο, γρήγορα, σπιτικό και πάνω από όλα οικονομικό

Υλικά
Βασιλόπιτα (είτε κέικ, είτε τσουρέκι) που έχει περισσέψει

Εκτέλεση
Κόβουμε τη βασιλόπιτα σε μικρά και λεπτά κομμάτια περίπου στο μέγεθος που έχει μια φρυγανιά εμπορίου. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα κομμάτια σχηματίζοντας μια σειρά. Η επόμενη σειρά θα πρέπει να ακουμπάει στη προηγούμενη, αλλά να μην τη σκεπάζει. Τοποθετούμε όλα τα κομμάτια στο ταψί και βάζουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς. Χρειάζεται περίπου 1 ½ ώρα. Τα κομμάτια της βασιλόπιτας δεν θα κοκκινίσουν ιδιαίτερα, απλά θα στεγνώσουν και θα ελαφρύνουν. Σπάστε 1 παξιμαδάκι και βεβαιωθείτε ότι δεν έχει κρατήσει στο κέντρο υγρασία και ότι είναι τραγανό. Βγάλτε από το φούρνο και αφού κρυώσουν μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr