Υλικά
5 μέτριες ντομάτες
½ φλιτζάνι (περίπου) πλιγούρι
1 μέτριο κολοκύθι
½ φλιτζάνι μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο
3 μέτριες πατάτες
½ πιπεριά

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις ντομάτες. Κόβουμε κάθετα την κάθε ντομάτα στο επάνω μέρος της και κρατάμε το κομμάτι που κόψαμε για καπάκι. Αδειάζουμε την ντομάτα, κρατάμε τη σάρκα σε ένα μπωλ και ρίχνουμε στο εσωτερικό της λίγο αλάτι. Το υλικό της ντομάτας που κρατήσαμε το ψιλοκόβουμε και το κρατάμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε το κολοκύθι, το μαϊντανό, το δυόσμο, την πιπεριά και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον πελτέ, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος ρίχνουμε και το πλιγούρι και ανακατεύουμε καλά το μίγμα μας. Υπολογίζουμε 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας για κάθε γεμιστό, δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση θα χρειαστούμε 5 μεγάλες κουταλιές της σούπας πλιγούρι. Στο τέλος προσθέτουμε και τη θρυμματισμένη φέτα. Στη συνέχεια, με ένα κουτάλι της σούπας γεμίζουμε μία μία τις ντομάτες. Τις σκεπάζουμε με τα καπάκια τους και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τις αλατωπιπερώνουμε και τις αραδειάζουμε και αυτές στο ταψί με τα γεμιστά. Προσθέτουμε περίπου 1/2 ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr