Ο ελληνικός καφές είναι γνωστός τα τελευταία χρόνια για τα ποικίλα οφέλη του στην υγεία.
Περιέχει πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία σχετίζονται με την καλή υγεία της καρδιάς και των αγγείων. Μας βοηθάει να ξυπνάμε αλλά και να καταπολεμάμε την εργασιακή κόπωση, χάρη στην καφεΐνη που περιέχει. Πρόσφατα, νέα ερευνητικά δεδομένα έρχονται να αναδείξουν και μια άλλη συνεισφορά του καφέ, αυτή τη φορά σε σχέση με σωματικό μας βάρος.

Ας δούμε τα πράγματα αναλυτικά :
Το πρωινό αποτελεί σαφέστατα ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας. Με στόχο τη διερεύνηση του ιδανικού πρωινού, ερευνητές από το εργαστήριο Food & Brand Lab του Πανεπιστημίου Cornell προσπάθησαν να δώσουν μια εικόνα για το ποιες είναι οι διατροφικές επιλογές για πρωινό ατόμων που διατηρούν ένα σωστό και υγιές σωματικό βάρος.

Στη μελέτη συμπεριλήφθηκαν 147 άτομα με υγιές βάρος τα οποία απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με το πρωινό που κατανάλωναν. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι βασικές διατροφικές επιλογές αυτών των ατόμων ήταν τα φρούτα, τα γαλακτοκομικά, τα δημητριακά πρωινού, το ψωμί, τα αυγά, ενώ βασικό ρόφημά τους ήταν ο καφές.

Σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές χαρακτηριστικό των ανθρώπων που καταφέρνουν να διατηρούν υγιές σωματικό βάρος είναι η παρουσία πρωινού γεύματος στη διατροφή τους, με όλα τα συστατικά που αναφέρθηκαν παραπάνω, ένα εκ των οποίων είναι και ο καφές. Στο σημείο αυτό θα συμπληρώσουμε ότι θα συστήναμε επιλογές καφέ που δεν απαιτούν υψηλά ποσά ζάχαρης και γάλακτος όπως ο ελληνικός.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr