Ο ύπνος αυξάνει την αθλητική απόδοση

Ξεχάστε τις επίπονες επαναλήψεις στο γυμναστήριο και τα ατελείωτα χιλιόμετρα πάνω στον κυλιόμενο διάδρομο. Μπορεί να προσπαθείτε με κάθε τρόπο να πετύχετε νέα ατομικά ρεκόρ, όμως, οι ειδικοί αναφέρουν, πως ο καλύτερος τρόπος να το πετύχετε είναι ο ύπνος!

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε, πως ο καλός ύπνος ωφελεί ιδιαίτερα τον οργανισμό. Μια νέα επιστημονική έρευνα όμως, αποκαλύπτει, πως ο ύπνος, πέρα από όλα τα ευεργετήματα, που έχει στην υγεία μας, βελτιώνει κατά πολύ και τις αθλητικές μας επιδόσεις! Η έρευνα έγινε, με τη συμμετοχή 5 εθελοντριών αθλητριών τένις. Για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, οι αθλήτριες ακολουθούσαν το συνηθισμένο πρόγραμμα προπόνησης και οι επιστήμονες κατέγραφαν με ακρίβεια κάθε επίδοση, σε όλα τα στάδια της προπόνησής τους. Το επόμενο βήμα της έρευνας, είχε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Οι επιστήμονες, ζήτησαν από τις εθελόντριες, να μην αλλάξουν απολύτως τίποτα στην προπόνησή τους αλλά να βελτιώσουν κατά πολύ την ποιότητα του ύπνου τους. Τους ζητήθηκε δηλαδή για τις επόμενες 6 εβδομάδες της έρευνας, να αυξήσουν την ποσότητα του ύπνου τους, προσπαθώντας να κοιμούνται καθημερινά 10 συνεχόμενες ώρες.
 Μετά το πέρας των 6 εβδομάδων, οι ερευνητές κατέγραψαν και πάλι τις επιδόσεις των αθλητριών. Και εκεί διαπίστωσαν, πως όλες οι αθλήτριες σημείωσαν πολύ καλύτερες επιδόσεις από πριν. Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν πραγματικά εντυπωσιακά καθώς τόσο οι επιδόσεις όσο και η δύναμη των αθλητριών, βελτιώθηκε κατά πολύ.
Οι επιστήμονες με αυτό τον τρόπο, θέλησαν να τονίσουν την σπουδαιότητα του ύπνου όχι μόνο για την καλή λειτουργία του οργανισμού αλλά και για τις κάθε είδους καθημερινές δραστηριότητες ακόμη και για τις αθλητικές επιδόσεις.

Αν λοιπόν αναζητάτε έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο, για να βελτιώσετε τις γυμναστικές σας επιδόσεις αλλά και για να δείτε τα αποτελέσματα των κόπων σας στο γυμναστήριο να πιάνουν τόπο, δεν έχετε παρά να το… ρίξετε στον ύπνο και να απολαύσετε τα οφέλη ενός καλού και χορταστικού ύπνου, όχι μόνο στο τρέξιμο στον κυλιόμενο διάδρομο αλλά και στο δείκτη της ζυγαριάς.

Από το Χάρη Κόγια, επιστημονικό συνεργάτη neadiatrofis.gr