Ο χρόνος που αντέχετε πάνω σε ένα διάδρομο προβλέπει το μέλλον της υγείας σας

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η αντοχή μας στον κυλιόμενο διάδρομο, δεν υποδηλώνει μόνο την καλή ή όχι φυσική μας κατάσταση αλλά και την μακροζωία μας.
Η ομάδα των ερευνητών, στα πλαίσια μιας έρευνας για τη σχέση αντοχής στον κυλιόμενο διάδρομο και σωματικής υγείας, αποκάλυψε, πως η αντοχή μας στην άσκηση αυτή, ενδέχεται να αποκαλύπτει, αν στο μέλλον θα προσβληθούμε από εγκεφαλικό ή έμφραγμα.

Όσοι εθελοντές και των δύο φύλλων είχαν μεγαλύτερη αντοχή στο τρέξιμο, διαπιστώθηκε, πως διέτρεχαν 31% μικρότερο κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού τα επόμενα 10 χρόνια. Αλλά, τα σημαντικά ευρήματα, δεν περιορίστηκαν εδώ. Μέσω της μελέτης αποδείχθηκε, πως όσοι είχαν ιδιαίτερη αντοχή στον κυλιόμενο διάδρομο, αντιμετώπιζαν μειωμένο κίνδυνο να υποβληθούν σε αγγειοπλαστική.

Τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα, που προέκυψαν από τη μελέτη, σκοπό έχουν, όχι να θορυβήσουν τους αθλούμενους, αλλά αντίθετα να συμβάλουν στη διατήρηση της καλής τους υγείας. Η αντοχή σε ιδιαίτερα δύσκολες ασκήσεις, όπως είναι το τρέξιμο στον κυλιόμενο διάδρομο, μπορεί να αποτελέσει ένα «δείκτη», για την κατάσταση της υγείας του αθλούμενου και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως, κάποιος, που ασκείται σε κυλιόμενο διάδρομο και νιώθει τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν από τα πρώτα κιόλας λεπτά, θα πρέπει να θορυβηθεί αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του συγκριτικά με κάποιον, που προπονείται χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα έγκαιρης κόπωσης.

Από το Χάρη Κόγια, επιστημονικό συνεργάτη neadiatrofis.gr