Οι 5 τροφές που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε το λίπος

Κανέλα
Μόλις ¼ κουτ. του γλυκού στο φαγητό επιδρά στην αύξηση ινσουλίνης, η οποία συνήθως παρατηρείται μετά την κατανάλωση τροφής και στέλνει σήμα στον οργανισμό να αποθηκεύσει, αντί να κάψει το λίπος. Προσθέστε λίγη στη βρόμη, το γιαούρτι ή τον καφέ σας με κάθε ευκαιρία.

 

Πορτοκάλια
Οι φλαβόνες τους φαίνεται πως «εξολοθρεύουν» το λίπος και σύμφωνα με μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο American Journal of Clinical Nutrition, οι γυναίκες που κατανάλωναν τις περισσότερες φλαβόνες σε διάρκεια 14 ετών σημείωσαν τη μικρότερη αύξηση λίπους στο σώμα τους σε σχέση με τις υπόλοιπες. Βάλτε πιο συχνά το πορτοκάλι στα σνακ σας σε φέτες ή σε μορφή χυμού, χωρίς να το σουρώσετε.

 

Αμύγδαλα
Η υψηλή περιεκτικότητα σε άλφα-λινολενικό οξύ των αμυγδάλων μπορεί να επιταχύνει το μεταβολισμό των λιπών, γι’ αυτό βάλτε τα καθημερινά στο διατροφικό σας πλάνο. Φροντίστε μόνο να μην ξεπερνάτε τα 12 ανά μερίδα.

 

Μουστάρδα
Η κουρκουμίνη που δίνει στη μουστάρδα το κίτρινο χρώμα της, επιβραδύνει την ανάπτυξη των ιστών λίπους, όπως αναφέρει μελέτη δημοσιευμένη στο Journal Endocrinology..

 

Γλυκοπατάτες
Ίσως είναι το μοναδικό τρόφιμο της λίστας που δεν μπαίνει συχνά στην κουζίνα σας, οι γλυκοπατάτες, όμως, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, που σημαίνει ότι εηρεάζουν την αύξηση ινσουλίνης κι έτσι αποθηκεύεται λιγότερο λίπος στο σώμα. Κι αν δεν ξέρετε πώς να τη φτιάξετε, δοκιμάστε να την ψήσετε και να τη γαρνίρετε με κότατζ τσιζ.