Οι “άλλες” χρήσεις της μπύρας!

Και τι δεν κάνει ένα κουτάκι μπύρας! Εκτός από το να την πιούμε και να δροσιστούμε το καλοκαίρι, μπορούμε να κάνουμε τόσα άλλα με αυτή!
Χρήση ως λοσιόν
Δώστε λάμψη και ζωντάνια στα ε μαλλιά σας. Πριν μπείτε στο ντους, ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας μπύρα σε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφού σαπουνίσετε τα μαλλιά σας, τρίψτε το διάλυμα της μπύρας και αφήστε το για λίγα λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Μαλακώστε το σκληρό κρέας
Η μπύρα είναι ένα σπουδαίο μαλακτικό για τα σκληρά κομμάτια κρέατος. Ρίξτε ένα κουτάκι πάνω από το κρέας και αφήστε το να μουλιάσει μέσα για περίπου μία ώρα πριν από το μαγείρεμα. Ακόμα καλύτερα, να μαριναριστεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο.

Λάμψη στα χρυσά κοσμήματα
Δώστε τη χαμένη λάμψη στα χρυσά σας κοσμήματα μουλιάζοντας ένα κομμάτι μαλακό πανί, στην μπύρα και τρίβοντάς το απαλά πάνω από το κόσμημα. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί ή πετσέτα για να το στεγνώσετε.

Καθαρίστε τα έπιπλα από ξύλο
Έχετε κάποια μπύρα που είναι παλιά ή πήγε κατ ‘; Χρησιμοποιήστε την μπύρα για να καθαρίσετε τα ξύλινα έπιπλα. Απλά σκουπίστε τα με ένα μαλακό πανί, και στη συνέχεια καθαρίστε με ένα άλλο στεγνό πανί.

Αφαιρέστε τους λεκέδες από καφέ και τσάι από τα χαλιά
Μπορεί να σας φαίνεται αδύνατο να βγάλετε τους λεκέδες από καφέ και τσάι από το χαλί σας, αλλά μπορείτε να τους εξαφανίσετε κυριολεκτικά χύνοντας λίγη μπύρα στο σημείο του λεκέ. Τρίψτε ελαφρά την μπύρα μέσα στο υλικό, και ο λεκές θα εξαφανιστεί. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία μια-δυο φορές για να αφαιρέσετε όλα τα ίχνη του λεκέ.

Ομάδα neadiatrofis.gr