Οι απογοητευμένοι φίλαθλοι υποψήφιοι για junk food

Η ενασχόληση με τον αθλητισμό είναι κάτι που οι ειδικοί του χώρου της διατροφής και της υγείας συστήνουν ανεπιφύλακτα. Ωστόσο, υπάρχει και μια πτυχή του αθλητισμού και του φίλαθλου πνεύματος, που ενδεχομένως να μην κάνει και τόσο καλό στην υγεία μας.
Αυτή έχει να κάνει με την απογοήτευση όταν η αγαπημένη μας ομάδα χάνει ένα παιχνίδι. Σύμφωνα με ερευνητές από το INSEAD Business School, οι φίλαθλοι μια ομάδας που χάνει μπορεί πολύ εύκολα να οδηγηθούν στην κατανάλωση junk food.Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι φίλαθλοι μπορεί να βρίσκουν συναισθηματικό καταφύγιο στο φαγητό μετά από μια στενοχώρια από την ήττα.

Μια λύση για εσάς που όταν χάνει η ομάδα σας το ρίχνετε στο έτοιμο φαγητό είναι η προετοιμασία πριν από τον αγώνα μιας σπιτικής πίτσας με πιο αγνά υλικά (π.χ. τυρί χαμηλών λιπαρών, γαλοπούλα και λαχανικά), για παν ενδεχόμενο.
Για εσάς που είστε ακόμη πιο δυνατοί, αντί για ξέσπασμα στο φαγητό, πηγαίνετε μια βόλτα ή για ένα τρεξιματάκι, κατά προτίμηση όμως όχι με φιλάθλους της ομάδας που κέρδισε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr