Οι δραστηριότητες του καλοκαιριού στο μικροσκόπιο

Το καλοκαίρι χαρακτηρίζεται από την αύξηση της καθημερινής φυσικής δραστηριότητας. Το υγρό στοιχείο που η Ελλάδα διαθέτει σε μεγάλη περίσσεια βοηθάει να
ασκούμαστε περισσότερο και πολλές φορές να φάμε και λίγο παραπάνω, χωρίς να έχουμε το άγχος της ζυγαριάς. Για όσους τώρα είναι λάτρεις του βουνού και αυτό μας προσφέρει πολλές δυνατότητες να γυμναστούμε.

Ας δούμε λοιπόν λίγο πιο αναλυτικά τις δραστηριότητες του καλοκαιριού και τι μας προσφέρουν :

Το κολύμπι αποτελεί τη βασική καλοκαιρινή δραστηριότητα. Τονώνει το στήθος, την πλάτη, τους ώμους, τους δικέφαλους και τους τρικέφαλους, ενώ παράλληλα αποτελεί και μια εξαιρετική αερόβια άσκηση. Το περπάτημα στην παραλία γυμνάζει ιδιαίτερα τα πόδια και τις αρθρώσεις και αν το εναλλάσσετε με τρέξιμο, θα κάψετε πολύ λίπος και θα αυξήσετε την καρδιοαναπνευστική αντοχή σας.

Αν πάλι προτιμήσετε μόνο το περπάτημα στο νερό, για καλύτερα αποτελέσματα περπατήστε σε σημείο που το νερό να φτάνει μέχρι τη μέση της γάμπας έτσι ώστε να δημιουργείται μεγαλύτερη αντίσταση.

Αν προτιμάτε κάτι πιο διασκεδαστικό, τα παιχνίδια στην άμμο θα σας την προσφέρουν απλόχερα. Παίξτε ρακέτες, beach volley και ποδόσφαιρο στην άμμο. Παίζοντας για περίπου μια ώρα θα κάψετε θερμίδες αλλά και θα βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση.Αν είστε λάτρεις της περιπέτειας επιλέξτε τα extreme sports, όπως το θαλάσσιο σκι, το Kite surfing, windsurfing, την ιστιοπλοΐα, την κωπηλασία και τόσα άλλα.
Τα οφέλη που θα αποκομίσετε για το σώμα σας είναι πολλά καθώς θα γυμνάσετε όλους σας τους μυς και θα κάνετε περισσότερες καύσεις σε σχέση με τις συμβατικές μορφές άθλησης. Καλό βέβαια θα είναι να απευθυνθείτε σε ειδικούς και σε δασκάλους, μιας και σε όλα απαιτούνται τεχνικές γνώσεις και σωστή στάση του σώματος.

Στο βουνό ο πιο απλός είναι το περπάτημα σε συνδυασμό με jogging. Αν πάλι θελήσετε κάτι πιο έντονο, το ποδήλατο βουνού είναι μια πολύ καλή λύση. Γυμνάζετε τα πόδια, τα χέρια αλλά και αυξάνεται κατά πολύ την αντοχή σας.

Επίσης σε πολλά χωριά της χώρας μας υπάρχουν σύλλογοι που οργανώνουν αναρρίχηση βουνού αλλά και δραστηριότητες στα ποτάμια, όπως canoe kayak, το rafting και άλλα. Ο εξοπλισμός για όλα τα παραπάνω ενοικιάζεται οπότε δεν χρειάζεται να τον έχετε από πριν εσείς.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr