Τα φρούτα αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.
Η ωφέλεια τους είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν καταναλώνονται στην εποχή τους. Επίσης καλό είναι να κόβονται την τελευταία στιγμή πριν σερβιριστούν για να μη χάνουν τις βιταμίνες τους.

Ακόμη, τα περισσότερα αντιοξειδωτικά και οι πολυφαινόλες βρίσκονται πολύ κοντά στην επιφάνεια της φλούδας ή στην ίδια τη φλούδα.
Μελέτες δείχνουν ότι η φλούδα των περισσότερων φρούτων εμφανίζει 27 % περισσότερη αντιοξειδωτική δραστηριότητα από τη σάρκα του φρούτου.
Πολλοί λοιπόν αφαιρούμε τη φλούδα από τα τα μήλα, τα ροδάκινα, και τα νεκταρίνια, αλλά στην πραγματικότητα πετάμε στα σκουπίδια θρεπτικά στοιχεία και φυτικές ίνες.
Ξύνετε απαλά αντί να αφαιρείτε τη φλούδα και να χρησιμοποιείται έναν αποφλοιωτή λαχανικών ή ένα κοφτερό μαχαίρι για να αφαιρείται όσο πιο λεπτό στρώμα γίνεται από τα φρούτα και τα λαχανικά που πρέπει να ξεφλουδιστούν.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr