Οι υγρές θερμίδες που μπορεί να χαλάσουν τη δίαιτά σας

To καλοκαίρι πλησιάζει και οι δίαιτες έχουν σίγουρα την …τιμητική τους, αφού δεν είναι λίγοι όσοι προσπαθούν να χάσουν βάρος εν όψει των εξορμήσεων στις παραλίες…

Μια δίαιτα απώλειας βάρους απαιτεί προσοχή σε πολλά σημεία, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ κάθε εποχή του χρόνου μπορεί να προσθέσει επιπλέον «εμπόδια» στην όλη προσπάθεια.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, λοιπόν, μια συνήθεια που θα πρέπει να συνεκτιμάται είναι η κατανάλωση ροφημάτων. Και αυτό, γιατί ορισμένα ροφήματα περιέχουν θερμίδες που είναι πιθανό να περνούν «απαρατήρητες», βγάζοντάς μας τελικά εκτός προγράμματος.

Ειδικότερα, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στα αναψυκτικά, τους χυμούς, τα ροφήματα παγωμένου τσαγιού, τα smoothies και τις γρανίτες, αφού πολλές από τις εν λόγω επιλογές περιέχουν αρκετή ζάχαρη και θερμίδες. Έτσι, όταν καταναλώνονται συστηματικά ως μέσο ενυδάτωσης, μπορεί να αυξήσουν σημαντικά τη συνολική ενεργειακή πρόσληψη. Συνεπώς, όταν επιλέγετε κάποιο από τα παραπάνω ροφήματα, φροντίστε να μην περιέχει πρόσθετη ζάχαρη και καταναλώστε το σε ελεγχόμενη ποσότητα.

Από την άλλη, μια «κρυφή» πηγή θερμίδων μπορεί να είναι και τα κρύα ροφήματα καφέ, ειδικότερα όταν περιέχουν σιρόπι, αφρόγαλα τύπου «κρέμα», σαντιγί ή αρκετή ζάχαρη. Τέλος, ειδική κατηγορία αποτελούν και τα καλοκαιρινά κοκτέιλ, στα οποία εκτός από αλκοολούχα ποτά προστίθενται χυμοί, ζάχαρη και άλλα «θερμιδογόνα» συστατικά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr